Vackert badrum

Badrummet är en plats där du kan tillbringa tid åt dig själv. Du kan ta ett långt skönt bad och slappna av utan att behöva oroa dig om livet i övrigt en stund eller ta din tid att göra dig i ordning när du förbereder dig inför dagens framgångar och motgångar. När ett rum är så viktigt för oss så borde det också vara naturligt att vilja att det ska vara vackert, men hur ska man göra för att få det bra?

Det första som du måste bestämma är hur mycket du ska göra om. Vill du renovera hela ditt badrum eller vara ändra på bara en del av inredningen eller räcker det med att endast dekorera annorlunda? Titta på vad det finns för behov (till exempel om är det något som är väldigt slitet eller för gammalt), vad du gilla och vad som du har råd med. Det är viktigt att planera ekonomin och se vad olika saker skulle kosta för dig innan eftersom du annars kan bli stående med ett halvfärdigt badrum som du inte kan använda.

Att renovera helt är det dyraste alternativet, men det är också det alternativ som ger dig störst möjlighet att välja själv hur du vill ha det. Eftersom badrummet är ett rum där man använder mycket vatten så är det en stor risk för vattenskador om arbetet inte sker på rätt sätt. Det är något som också är viktigt att tänka på även om du bara har tänkt byta ut till exempel en toalettstol eller ett handfat. På en webbsajt som tillhör Boverket och Konsumentverket så kan du läsa om vilka regler som finns och vad du ska tänka på när du anlitar hantverkare.

Om badrummet inte behöver renoveras så kan man skapa en ny stämning genom att dekorera det annorlunda. Saker som att ersätta gamla handdukar med nya fräscha, att ha snygga gardiner i badrumsfönstret eller att placera ut blommor kan verkligen få rummet att leva upp.