Tips för uteplatsen

UteplatsVårsolens strålar har redan nu börjat att värma upp våra vinterfrusna sinnen, äntligen tycker nog många. Inte för att det varit någon speciellt svår vinter, men i avsaknaden av speciellt mycket snö och framförallt få soltimmar så är det en relief nu när ljuset kommer åter. 

Och när solen kommer så är det snart också dags att förflytta sig till utsidan när det är dags för morgonkaffet – eller något annat. Och vill man förflytta sig ut så är det förstås en fördel att man har en uteplats att tillgå. Har man det så kommer här några tips på hur man kan få den trevlig att bruka. Tipsen kommer i huvudsak från www.skonahem.com.

Rumskänsla – Vårt första tips är att försöka skapa en rumskänsla på din uteplats, detta ger en mysig inramning. Detta kan du skapa på lite olika sätt, exempelvis med enklare konstruktioner och sedan tyger som ”tak”. Beroende på läget så kan du förstås även ha större konstruktioner med olika typer av solskydd som exempelvis markiser. Du kan se exempel på lite olika alternativ på denna sida som handlar om just solskydd för terrasser och uteplatser.

Tänk på läget –  Beroende på bostaden är belägen så måste man förstås anpassa sig efter detta, men vi tycker att man i så stor utsträckning som möjligt ska försöka satsa på att få kvällssol till sin uteplats. För vad är härligare än att sitta en ljum sommarkväll i kvällssolen och bara slappna av? Eller som Ernst Kirchsteiger beskriver det;
– Då kan det trevliga eftermiddagsfikat kanske övergå i ett glas vin lite senare.

Belysningen – Som ni kanske redan räknat ut så trycker vi mycket på det här med att skapa en myskänsla på uteplatsen. Att jobba med belysningen kan göra stor skillnad, med ljusslingor, lyktor och ljus kan du få till en mycket trevlig plats.

Egna utemöbler – Ett sista tips blir att skapa dina egna möbler med exempelvis lastpallar. Det är inte speciellt svårt faktiskt, slipa lastpallarna och måla dem i önskad färg (vitt är fint), sen sätter du i de fyra hörnen en kloss, alternativt hjul.