Takbyte

Att använda sig av plåt som taktäckningsmaterial är populärt, mycket beroende på sin kvalité och hållfasthet. Olika material håller olika länge och det är plåt som leder hållfasthetsligan. Upp till 40 år beräknas ett plåttak hålla.

Takplåt

Att byta tak händer inte allt för ofta, men köper man en begagnat fastighet så kan det vara läge för en renovering med ett takbyte som första åtgärd för att få byggnaden säkrad från regn och rusk. Att ha ett bra tak och en bra grund på sitt hus är det absolut bästa för huset.

Är det läge för ett byte av tak så kolla in företaget Falsat och deras referensbilder med olika bilder på tak, men även där hela byggnader har klätts in i plåt. Snyggt och stilrent. Från tak på den lilla lekstugan till stora fabrikslokaler med väggar av plåt. Deras plåttak är också lite billigare än andra leverantörer.

Är du händig så kanske du kan lägga taket själv, om inte så ta in offerter från olika hantverkare så att du får det absolut bästa priset för de jobb som ska utföras. Om du ska lägga taket själv gäller det att hålla kolla på väderleksrapporten och se till att du kan arbeta under milt väder en dag eller två tills du har fått bort den gamla pappen och lägger dit den nya så huset inte står öppet för regnet. Har du ett flervåningshuset, eller bara väldigt brant tak, måste du också tänka på säkerheten. Du behöver en stark lina som fästes på en hög punkt, utifall du tappar fotfästet och ramlar. Och det är inte dumt att vara fler än en. Ring in några tjänster hos vänner och familj, se om de inte är villiga att ge en hjälpande hand under helgen.

När taket ligger där så kan man i lugn och ro fortsätta med resten av byggnaden, tilläggsisolering och fönsterbyte blir nästa grej att ta tag i. När allt sådant är gjort så kan du med gott samvete hålla på inomhus och renovera, då vet du att grunden är gjord och ditt hus står emot väta och inget stör dig när du håller på inomhus.