Stora byggföretag för privat- och industribyggen i Sundsvall med omnejd

I Norrlands tredje största stad Sundsvall placerad i Sveriges mitt finns en rad stora byggföretag med olika inriktning. Här nedan listas några stycken av dessa.

Ett av de största byggföretagen i Sundsvallsområdet är Picea Bygg AB. Företaget har funnits sedan år 1997 och har idag cirka 55 anställda samt en omsättning på 90 miljoner kronor. Picea Bygg är verksamma inom ny-, om-, och tillbyggnad och arbetar utifrån devisen att inget projekt är för stort eller för litet.

Sundsvall

Företaget är organiserat i form av en byggservicegrupp och en projektgrupp. Dessutom är man utrustade med hela 13 servicebilar för att kunna ge snabbast möjliga service till kunderna. Utöver et är Picea Bygg sedan 2010 även miljöcertifierade enligt SMART-ledningssystem.

Tre Jonsson Bygg är ett annat av Sundsvalls ledande byggföretag. Familjeföretaget Tre Jonsson Bygg grundades för drygt tio år sedan och har bland annat blivit utsett till ”Årets Gasellföretag” i Västernorrland. Med över 30 anställda är företaget ett av de största i regionen inom byggbranschen med kapacitet för såväl stora som små projekt.

Ett annat stort företag inom byggsektorn som är verksamt i Sundsvallstrakten är Bekab, vilka funnits ända sedan mitten av 1970-talet, med inriktning på främst större byggprojekt. Bland annat så erbjuder Bekab tjänster inom industriservice, byggservice, olika former av betongarbeten, golvbeläggningar med mera.

Genom åren har man bland annat haft kunder som SCA, MittSverige Vatten, Domkyrkan i Härnösand samt Holms säteri. Bekab, med huvudkontor i Timrå, har totalt ca 30 anställda.