Rätt skydd på byggarbetsplatser

En av de farligaste arbetsplatserna där det händer flest olyckor under arbetstid är just byggarbetsplatser. Det är därför det är extra viktigt att använda rätt sorts skydd på dessa arbetsplatser samt att ha koll på riskerna med att arbeta som byggarbetare. I texten nedan så kan du läsa om vilka sorts skydd man ska använda och vad de skyddar mot.

byggarbetare_285300212

När de flesta tänker på olyckor på byggarbetsplatser så tänker de på fallande föremål eller andra fysiska olyckor men en av de farligaste sakerna som man bör skydda sig ifrån på byggarbetsplatser är faktiskt byggdammet som uppstår när man bygger saker. Byggdammet är en stor hälsorisk och något som många inte tänker på är skadligt. Det enklaste sättet att skydda sig mot byggdammet är att bära skyddsmask men man kan också använda en kanon som fångar upp dammet.

På byggarbetsplatser är det också viktigt att använda skyddshjälm då det är lätt hänt att det händer en olycka och huvudet är en av de kroppsdelar som är viktigast att skydda. På byggarbetsplatser där man bygger höghus eller andra höga byggnader så är det lätt hänt att man tappar ner saker eller att något lossnar och faller ner vilket gör skyddshjälmen oumbärlig för en byggarbetare.