Hitta större maskiner

Håller man på med trädgården, sin skog eller sitt hus, märker man snabbt hur mycket snabbare saker och ting skulle gå om man hade rätt maskiner. Men vart hittar men de här specialmaskinerna?

Uthyrningsföretag

Det snabbaste sättet är dock att kontakta ett företag vars verksamhet handlar om att hyra ut maskiner och verktyg till privatpersoner och företag. Det finns flera varianter som riktar sig mot olika saker, allt du behöver hyra kanske inte finns på samma företag men då kan de nog hjälpa dig att komma i kontakt med andra företag. Att hyra maskiner kan kännas dyrt och onödigt när det går att göra själv, men vissa saker vill man inte göra för hand.

Om allt avloppsvatten måste dräneras eller om källaren har svämmat över, vill man inte stå och arbeta med en handpump. Det är då det är värt varenda slant att hyra in en stark pump som tar hand om problemet på nolltid. Eller så kanske en stubbe mitt i trädgården förstör dina trädgårdsplaner? Istället för att slita ut ryggen med spade i handen (utan någon garanti att du får bort stubben) borde du hyr en stubbfräs som gör stubben till flis och gör minimalt med skada på gräsmattan.

Fråga runt på byn

Vill du slippa sitta med telefonboken och ringa runt kan du åka ut med bilen istället. Kanske har några grannar ett stort garage som verkar välfyllt, eller så finns det ett företag bara en bit bort? Åk dit och fråga: det kan sluta med att du får låna maskinerna gratis om de ändå inte används för tillfället. Att låna av grannar och bekanta är tacksamt, det är oftast gratis och det enda du behöver se till är att maskinen inte går sönder.

Det går även att fråga mindre företag. Kanske har de en grävmaskin som skulle gräva ett dräneringsdike om du bara fick helgen på dig? Fråga ifall de kan tänka sig att låna ut den, i värsta fall kan du betala en symbolisk summa för uthyrningen och även lägga något i pant, såsom ditt ID-kort, så företaget kan vara säker på att få tillbaka sin maskin.