Hantverkares besöksadress

När du är en hantverkare som riktar sig mot privata kunder, är du ofta ute på jobb eller besöker kunden för att lämna ett offertunderlag. Men ibland kommer kunden till dig, speciellt om du erbjuder material från specifika leverantörer. Hur ska du tänka kring besöksdressen för ditt företag?

Alltid rent

Ditt kontor och eventuella visningsrum ska alltid vara rent och städat. Eftersom du har fullt upp med företaget är det bäst att skaffa ett avtal med en städfirma. Du hittar lätt rätt genom att söka efter din. Om du söker efter kontorsstädning i Uppsala kommer du att få många träffar, var inte rädd för att begära offerter och referenser från flera innan du bestämmer dig.

Visa upp hantverk

Med tidigare kunders tillåtelse borde du skapa posters eller inramade bilder som visar före- och efterbilder på ditt hantverk. Om du har specialkunskaper kan det vara bra att försöka visa upp detta direkt på kontoret. Mura upp en öppen spis om du arbetar som murare, om du är en duktig finsnickare kan du använda ett bord och stolar du själv byggt för att hålla möten med kunderna.  Var inte rädd för visa upp vad du går för, kunderna har lättare att bestämma sig när de får se resultaten och till och med kan känna på det.

Lilla extra

Ställ en kaffemaskin i visningsrummet eller väntrummet, placera en skål med färsk frukt eller godis nära till hands för kunderna. Ta hjälp av en inredningsarkitekt för att få rätt känsla i  din butik. Ditt arbete ska så klart tala för sig själv men först måste du få kunden att känna sig mottaglig och det lyckas du bättre med när de är avslappnade, bekväma och får extra god service.