För dig med tillverkning och behovet av märkning

När du har tillverkningsindustri är det många krav som behöver följas. Bland annat behöver märkningen av dina varor både märkas med datum och ofta ges ett serienummer.

Det här är för att du ska kunna gå tillbaka i tiden och se om hela partier behöver återkallas eller inte. Ta en titt här för att hitta effektiva maskiner som hjälper dig effektivisera dina processer. När du behöver märkning för virke är lasermärkning ett utmärkt sätt att märka.

Märk hela partier

Först och främst är det viktigt att pallarna som ska skickas till bygget är märkta korrekt. Det kan vara flera underentreprenörer som behöver märkningen till punkt och pricka för att rätt pall hamnar till rätt personer. Fördelarna med lasermarkering är att du kan märka direkt på plast. På det här sättet kan du undvika att någon råkar slita bort en etikett eller dylikt under transporten.

Läsbarhet och tillgänglighet

I och med den nya DOS-lagen för tillgänglighet är det viktigt att märkningen går att anpassa. Om du levererar inom offentlig sektor är det viktigt att följa tillgänglighetsdirektivet. Direktivet försäkrar att alla som behöver kunna läsa en viss text kan göra det. Det här gäller både privatpersoner och arbetare.