Bygga nytt eller renovera

En fråga som kanske en del ställer sig när man skaffat sig ett renoveringsobjekt till hus är om det är värt att renovera eller om man ska bygga nytt.

Mycket beror på hur mycket tid som ni kan lägga på ert renoveringsobjekt. Det kanske tar lite längre tid att renovera men då behåller ni en viss charm som huset redan besitter. River ni huset och bygger nytt så kan det ta tid att få den själ som ett hus kräver. Att renovera en gammal fastighet kan ha sina fördelar som inte ett nybygge har.

Förvisso så kan det vara knepigare att renovera något gammalt men i slutändan så får ni en bostad som är unik och som ni verkligen vill ha det. Nytt är nytt och en bostad med en massa år på nacken har en viss charm som är svår att replikera med något nytt och modernt.

Självfallet så väljer ni det som passar er bäst, det kan vara så att det är allt för mycket att renovera och den skillnad det blir i kostnad mellan att riva och bygga nytt gör att det senare alternativet är det mest fördelaktiga för er ekonomi. I slutändan så är budgeten det som styr hur det kommer att bli.